Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do jagnięcia z czerwonym winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 0,75 l
oliwa 50 g
ocet winny czerwony 150 g
cebula 200 g
marchewka 150 g
czosnek 3 główki
kminek Prymat 20 g
pieprz

Porada

Mięso w tak przygotowanej marynacie możemy zostawić na dłużej tylko należy je przewracać.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do jagnięcia z czerwonym winem

Oczyszczone warzywa umyć i pokroić w grubą kostkę, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Gotową marynatą zalać mięso, przykryć i zostawić na dwa- trzy dni w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak