Marynata do jagnięcia z czerwonym winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino czerwone wytrawne

    0,75 l
  • oliwa

    50 g
  • ocet winny czerwony

    150 g
  • cebula

    200 g
  • marchewka

    150 g
  • czosnek

    3 główki
  • kminek Prymat

    20 g
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone warzywa umyć i pokroić w grubą kostkę, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Gotową marynatą zalać mięso, przykryć i zostawić na dwa- trzy dni w lodówce.
iza1883
Mięso w tak przygotowanej marynacie możemy zostawić na dłużej tylko należy je przewracać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat