Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do grzybów z imbirem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szkl.
woda 4 szkl.
miód 5 łyżek
sól do smaku
pieprz ziarnisty
cukier do smaku
marchewka 1-2 szt.
imbir duży kawałek
cebula 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do grzybów z imbirem

Cebulę pokroić w kostkę, zalać octem i wodą - zagotować i gotować 10-15 minut - pozostawić do ostygnięcia i odcedzić.
Do marynaty cebulowej dodać plasterki marchewki paseczki imbiru, cukier, sól oraz pieprz ziarnisty.
Gotować 20 minut od zawrzenia.
Do gorącej marynaty wrzucić oczyszczone i pokrojone grzybki i razem gotować 20-30 minut.
Przekaldać do słoiczkó na gorąco - pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 07.09.2012 08:08
Dzisiaj probujemy ;)
Paweł10 31.07.2012 21:05
nie probowalem jeszcze takiej marynaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak