Marynata do grzybów z imbirem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1 szkl.
  • woda

    4 szkl.
  • miód

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz ziarnisty

  • cukier

    do smaku
  • marchewka

    1-2 szt.
  • imbir

    duży kawałek
  • cebula

    2-3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zalać octem i wodą - zagotować i gotować 10-15 minut - pozostawić do ostygnięcia i odcedzić.
Do marynaty cebulowej dodać plasterki marchewki paseczki imbiru, cukier, sól oraz pieprz ziarnisty.
Gotować 20 minut od zawrzenia.
Do gorącej marynaty wrzucić oczyszczone i pokrojone grzybki i razem gotować 20-30 minut.
Przekaldać do słoiczkó na gorąco - pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eagle 07.09.2012 08:08
Dzisiaj probujemy ;)
Paweł10 31.07.2012 21:05
nie probowalem jeszcze takiej marynaty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat