Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do grillowanej ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
koper włoski 1 łyżka
Kolendra cała Prymat 1 łyzka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżka
Kminek mielony Prymat 1/3 łyżeczki
ziarna sezamu 1 łyżka
chili 1/3 łyżka
imbir 1/4 łyżki
koper świeży 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do grillowanej ryby

Pieprz i kolendre należy rozbić w moździerzu. Można użyć mielonych ziół, ale w całości dają lepszy aromat. Dodajemy do nich resztę ziół i dokładnie mieszamy ze sobą. Taką mieszanką nacieramy rybę i marynujemy co najmniej godzinę. Rybę grillujemy z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak