Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata czosnkowo- paprykowa do udek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
czosnek ząbki 5 szt
Czosnek suszony Prymat 1 ły zeczka
chilli szczypta
majeranek szczypta
pieprz szczypta
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata czosnkowo- paprykowa do udek

Do miseczki wlewamy olej, dodajemy do niego paprykę ostrą, paprykę słodką oraz szczyptę papryczki chili. Całość mieszamy wsypujemy czosnek granulowany, a czosnek w ząbkach kroimy na plasterki i dorzucamy do miski;) Dodajemy majeranek oraz sól, pieprz. Do gotowej marynaty wrzucamy udka i je nacieramy, tak żeby z każdej strony była marynata. Następnie wkładamy udka do lodówki na minimum 12 godzin, po upływie czasu pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak