Marynata czosnkowo- paprykowa do udek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    5 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • czosnek ząbki

    5 szt
  • czosnek granulowany

    1 ły zeczka
  • chilli

    szczypta
  • majeranek

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy olej, dodajemy do niego paprykę ostrą, paprykę słodką oraz szczyptę papryczki chili. Całość mieszamy wsypujemy czosnek granulowany, a czosnek w ząbkach kroimy na plasterki i dorzucamy do miski;) Dodajemy majeranek oraz sól, pieprz. Do gotowej marynaty wrzucamy udka i je nacieramy, tak żeby z każdej strony była marynata. Następnie wkładamy udka do lodówki na minimum 12 godzin, po upływie czasu pieczemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat