Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata czosnkowa do dań z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbek czosnku 1 ząbek
cebula 1/2
oliwa 6 łyżek
wino białe wytrawne 6 łyżek
ketchup łagodny 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata czosnkowa do dań z grilla

Cebulę obieramy i oczyszczamy, obieramy czosnek i miksujemy w blenderze z cebulką. Następnie dodajemy resztę składników i wszystko jeszcze raz miksujemy kilka sekund. Gotową marynatę dajemy do lodówki na 3 godziny przed grilowaniem. Gotową marynatą smarujemy mięso i cieszymy się wspaniałym smakiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak