Marynata chrzanowo-miodowa do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chrzan śmietankowy Smak

    2 łyżki
  • cząber

    1 łyżeczka
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżeczki
  • liść lubczyku

  • sól i pieprz

  • olej

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, aż składniki się dobrze wymieszają. Marynatą smaruję dokładnie całość mięsa. Mięso w marynacie pozostawiam na minimum 2 godziny lub na całą noc w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 24.02.2016 19:24
Taką marynatę można użyć do dowolnego rodzaju mięsa pieczonego w piekarniku jak również do potraw z grilla.
Róża1 23.02.2016 17:21
świetne będzie mięsko z taką marynatą :-).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat