Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata chrzanowo-miodowa do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
cząber 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat
sól i pieprz
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata chrzanowo-miodowa do mięs

Wszystkie składniki marynaty wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, aż składniki się dobrze wymieszają. Marynatą smaruję dokładnie całość mięsa. Mięso w marynacie pozostawiam na minimum 2 godziny lub na całą noc w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 24.02.2016 19:24
Taką marynatę można użyć do dowolnego rodzaju mięsa pieczonego w piekarniku jak również do potraw z grilla.
Róża1 23.02.2016 17:21
świetne będzie mięsko z taką marynatą :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak