Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marshmallow lollipops

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pianki marshmallow małe opakowanie
polewa czekoladowa 100 gram
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Marshmallow lollipops

Najpierw należy przygotować jakieś naczynie (np wysoką szklankę), w której będą schły nasze pianki. Ja użyłam kawałka styropianu, w który wbijałam wykałaczki, sprawdził się super.

Na talerzyk lub salaterkę wysypujemy posypkę.

Pianki nadziewamy na wykałaczki, tak by siedziały tam dosyć stabilnie.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i maczamy w niej pianki. Następnie maczamy je w posypce i odkładamy do np szklanki by czekolada zastygła.

Dodatkowo patyczki możemy ozdobić kokardkami ze wstążeczek.

Miłej zabawy i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 23.07.2012 18:35
mmm, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak