Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marnowane grzybki.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 0,5 kg.
woda 0,5 l.
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
nasiona gorczycy Prymat łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marnowane grzybki.

Podgrzybki(najlepiej małe) gotujemy w osolonej wodze 0.5 godz.,potem je ocedzamy.Wodę gotujemy z przyprawami na małym ogniu aż się zagotuje.Grzyby przekładamy do słoiczków zalewamy ciepłą marynatą,zakręcamy i odwracamy do góry dnem na parę godz.Odwracamy i gotowe,najlepiej spożywać po kilku dniach aby się wszystko przegryzło.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak