Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurowe jaja samuraja

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cynamon 1 laska
anyż 1 gwiazdka
Kolendra cała Prymat 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
sól 1 łyżka
alkohol 1 łyżka
herbata 3 torebki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurowe jaja samuraja

Jajka ugotować na twardo. Poczekać aż się ostudzą, następnie delikatnie potłuc skorupki, aby nie odpadły od jajek. Jajka wraz z pozostałymi składnikami włożyć do garnka z wodą i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Tak przygotowane jajka w zalewie wstawić do lodówki na całą noc. Rano jajka obrać i podawać z pikantnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 14.08.2013 16:24
idealne na przyjęcia świąteczne
arbuzowo 17.03.2013 13:02
Bardzo fajny pomysł
dwa pokoje z kuchnią 17.03.2013 09:24
pięknie wyglądają, jestem ciekawa czy są jeszcze do zjedzenia po 30minutowym gotowaniu..
Milena87 16.03.2013 20:42
Są niesamowite
adelajda 16.03.2013 20:40
ciekawy przepis !
caralajna 16.03.2013 17:51
ale cudaczne :)
migotka28 16.03.2013 17:27
pięknie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak