Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmurkowy przekladaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty
cukier 12 lyzek
mąka pszenna 5 lyzek
mąka ziemniaczana 5 lyzek
proszek do pieczenia 3 lyzeczki
kisiel wiśniowy 1 szt.
kakao 2 lyzeczki
jaja 12 szt
Masa jabłkowa:
jabłka 1 kg
cukier 0.5 szkl.
Masa budyniowa:
mleko o.5 litra
cukier 0.5 szkl.
cukier waniliowy
maka pszennna 2 lyzki
mąka ziemniaczana 2 lyzki
margryna 1 kostka
galaretka agrestowa
galaretka wiśniowa
czekolada biała 2 szt
czekolada 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marmurkowy przekladaniec

ze skladnikow na biszkopty pieczemy 3 biszkopty. Ubijamy 4 bialka ,dodajemy4 lyzki cukru,4 zoltka oraz po 1,5 lyzki maki pszennej i ziemniaczanej.Skladniki mieszamy i pieczemy biszkopt 20 minut. tak samo robimy dwa pozostale biszkopty z tym ze do jednego dodajemy kakao a do drugiego dodajemy kisiel wisniowy. MASA JABLKOWA;jabkla myjemy i kroimy w niewielka kostke zasypujemy cukrem i zagotowujemy w rondelku.mase jabklowa dzielimy na dwie czesci do jednej dodajemy galarektke agrestowa a do drugiej galaretke wisniowa..MASA BUDYNIOWA;z podanych skladnikow robimy mase budyniowa .gdy zastygnie ucieramy ja z margaryna . .na blasze ukladamy jeden biszkopt jasny na niego dajemy 1/4 masy budyniowejna to zielona mase jabklowa to smarujemy znow masa budyniowa i przykrywamy biszkoptem ciemnym.Nastepnie na cienmnego biszkopta dajemy mase budyniowa na nia mase jabklowa czerwona na to mase budyniowa i przykrywamy rozowym biszkoptem.Wierzch polewamy roztopiona ciemna i biala czekolada.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 15.04.2011 22:15
dobre
MAŁY 15.04.2011 22:15
dobre
Karolcia12 28.11.2010 20:58
ale super przepis
IZABELA29 28.11.2010 20:03
super musze wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak