Marmurek makowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • masło

    2 kostka
  • cukier

    1/2 kg
  • mąka

    60 dag
  • mak

    1 szklanka
  • śmietana

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, masło, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i mak ucieramy. Pianę ubijamy z białek, dodajemy do masy. Masę dzielimy na pół, do jednej połowy dodajemy kakao. Warstwami wlewamy na blaszkę i pieczemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 16.04.2013 20:45
bardzo fajne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat