Marmoladki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 kg
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć dokładnie, upiec. gorące przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z cukrem i gotować od zawrzenia 5 - 10 minut. Gorącą masę wylać na papier pergaminowy, nasmarowany lekko oliwą. Warstwa musi mieć 3-4 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa wystygnie, przykryć pergaminem. odwrócić na drugą stronę, zdjąć pergamin i wycinać prostokąciki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Temperatura 30 - 40 st C. Suszyć 2h. Potem cukierki ostudzić i posypać cukrem pudrem. Takie cukierki można przechowywać w słoikach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tika4444 24.02.2012 12:03
świetny pomysł
Tika4444 24.02.2012 12:03
świetny pomysł
iknkirke 14.02.2012 10:54
mniam
aleksa123 16.11.2011 19:59
świetne
ma-pl 24.07.2011 23:33
Prosty deserek
ma-pl 24.07.2011 23:33
Prosty deserek
Mysiunia 09.03.2011 09:09
bardzo ciekawy przepis:)
plocia 15.01.2011 18:04
kiedy robisz :)
Justyna73 10.11.2010 15:16
świetne na zdrowe cukierki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat