marmolada z moreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 kg
  • morele

    2,5 kg
  • pomarańcza duża

    1
  • skórka z pomarańczy lub limonki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

morele kroimy w plasterki i mieszamy z cukrem.odstawiamy na 1 dobę w chłodne miejsce.nastepnego dnia sżymy 20 minut na wolnym ogniu, dodajemy skórkę z pomarańczy oraz pokrojony na kawałki owoc.smażymy do momentu aż masa zgęstnieje. gorace nakładamy do słoików i zamykamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/gucio22 24.02.2012 15:28
to czekam do późnego lata i na przyszłą zimę do chałeczki mam dżemik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat