Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek, dyni i pomarańczami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
2 kg
dynia
2 kg
cukier
1 szklanka
woda
1/2 szklanki
pomarańcza
2 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 sztuka
lukier
cukier
1 szkalnka
woda
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek, dyni i pomarańczami

Obrana i pokrojoną dynie rozgotować na papkę. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Pomarańcze umyć, lekko nakłuć skórkę, sparzyć dwukrotnie, następnie ugotować. Jedna obraną pomarańczę i jedna ze skórką (bez pestek), zemleć w maszynce do mięsa. Zrobić lukier z wody i cukru. Włożyć do niego zmielone pomarańcze i smażyć do szklistości. Pod koniec dodać skok z cytryny połączyć z marmoladą z jabłek i dyni. Podsmażyć to razem. Przełożyć do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.08.2014 21:08
A zjadło by się teraz. ;-)
Aneta41 07.01.2013 19:49
muszę kiedyś wypróbować
anemon 13.11.2012 21:16
Lubię takie marmolady z "mieszanek", a Twoja zapowiada się smacznie.
alexxxanderka 08.10.2012 21:17
świetny przepis! Najchętniej zapełniłabym takimi słoiczkami całą spiżarnię ;)
gusia1000 01.10.2012 19:25
Znakomita.
sylwiusia055 01.10.2012 18:41
uwielbiam
ziutula
ziutula 01.10.2012 00:15
taka dynia jest naj...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak