Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z dyni i moreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
morele suszone 6 dg
cytryna 1 sztuka
cukier 50 dg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z dyni i moreli

Dynię obrać, usunąć z niej włóknisty miąższ i ziarna, natomiast pozostały miąższ pokroić w kostkę i ugotować z szklanką wody. Gdy się rozgotuje, to przetrzeć przez sito. Włożyć przetarty miąższ do garnka, dodać cukier i przetarte przez sito morele. Smażyć do czasu, aż stanie się gęste. Dziesięć minut przed końcem smażenia dać sok z cytryny. Gorącą marmoladę nałożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak