Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z agrestu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 1,5 kg
cytryna 1
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z agrestu

Kroki postępowania

1
Agrest obieramy z ogonków,myjemy.
W garnku gotujemy z wodą ok 30 minut.
Krok 1 - Marmolada z agrestu foto
2
Zestawiamy z ognia na ok 10 minut.
Potem miksujemy blenderem.
Krok 2 - Marmolada z agrestu foto
3
Ponownie stawiamy na ogniu,wsypujemy cukier i dodajemy sok z cytryny.Mieszamy.
Gotujemy ok 40-50 minut cały czas mieszając,aby marmolada się nie przypaliła .
Krok 3 - Marmolada z agrestu foto
4
Gorącą marmoladę przekładamy do wyparzonych słoików,zakręcamy,odwracamy dnem do góry.
Krok 4 - Marmolada z agrestu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 10.07.2013 21:56
hmmm może wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak