Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada jabłkowa z miętą

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
świeża mięta 2 pęczki
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada jabłkowa z miętą

Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Zalać 1/2 l wody, dodać cukier oraz pęczek mięty. Gotować na małym ogniu ok. 1,5 godz, często mieszając. Następnie wyjąć pęczek mięty i dodać 4 łyżki posiekanej mięty. Przełożyć do słoiczków. Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.07.2013 08:54
bajecznie smaczna marmoladka :P)
Bernadeta1 15.02.2013 18:17
sok bardzo lubię ale marmolady nie jadłam a jest na pewno wyborna
gosia1988 10.02.2013 09:18
na pewno smaczna
AZgotuj 29.12.2012 15:29
Ja to widzę z kaszą jaglaną.
AZgotuj 29.12.2012 15:29
Świetny. Dodałam do mojej księgi.
pestka 18.12.2012 15:11
mam dużo jabłek ale takiego połączenia nie zastosowałam
gosia56 09.12.2012 16:46
napewno pyszne
czekoladka_m 09.12.2012 15:55
i jest naprawdę pyszna:) Polecam!
caralajna 08.12.2012 20:50
niby znam to połączenie, bo w sklepach są takie soki, ale nie wpadłabym żeby zrobić taką marmoladę, genialne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak