Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada bananowo-grejpfrutowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 45 dag
żelfiks 1 opak
cytryna 1 szt
banan 35 dag
grejpfrut 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada bananowo-grejpfrutowa

Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Cytrynę i grejpfruty sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, rozdrobnić. Wszystkie owoce razem zmiksować, przełożyć do garnka, gotować kilka minut, ciągle mieszając. Do gotujących owoców dodać żelfix i cukier, chwilę potrzymać jeszcze na ogniu. Marmoladę nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić, pasteryzować ok.20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak