Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmmolada z papierówek z nutą waniliową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy
cukier brązowy
jabłka papierówki

Przepis i sposób przygotowania na: marmmolada z papierówek z nutą waniliową

Kroki postępowania

1
dowolną ilość jabłek obrać i pozbawić gniazd nasiennych
Krok 1 - marmmolada z papierówek z nutą waniliową foto
2
obrane papierówki wrzucić do szerokiego garnka, prażyć na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając około 45 minut, następnie dodać 1 lub 2 cukry waniliowe i cukier brązowy (zależy od ilości przygotowanej marmolady) w takiej ilości aby masa była dość kwaskowa, smażyć jeszcze 10 minut
Krok 2 - marmmolada z papierówek z nutą waniliową foto
3
gorącą wkładać do słoików, odwrócić je do góry dnem na 5 minut. Po ostygnięciu słoiki jeszcze gotować 15 minut.
Krok 3 - marmmolada z papierówek z nutą waniliową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.06.2013 18:18
jeszcze nie robiłam z papierówek
owca441 29.11.2012 19:56
rewelacyjna
Goya 22.08.2012 12:33
super
Barbara/zuza22_85 21.08.2012 17:27
pycha
kuklik 17.08.2012 15:12
lubię taką z różnymi dodatkami
parysek10 15.08.2012 15:39
uwielbiam papierówki
Agnieszka91 15.08.2012 13:50
ja też taką robię
sylwia / sytofala 15.08.2012 11:49
oj a y nas już po papierówkach:)
halina17 15.08.2012 10:37
Czy ta marmolada utrzyma się przez zimę? Słyszałam . że z papierówek nie robi się przetworów na zimę.
Kasia35 15.08.2012 10:34
pyszne
Anio?eczek 15.08.2012 10:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak