Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARMITAKO – Ragoût ziemniaczane z tuńczykiem i pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 400 g
ziemniaki 3 szt
pomidory 3 szt
papryczka chili 2 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
wino białe wytrawne 100 ml
oliwa 4 łyzki
tymianek 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: MARMITAKO – Ragoût ziemniaczane z tuńczykiem i pomidorami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ziemniaki i pomidory kroimy w kostkę, chili, czosnek i cebulę siekamy.

W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, cebulę, chili i pomidory, mieszamy, przesmażamy na małym ogniu.

Dodajemy ziemniaki i pokrojonego w kostkę tuńczyka.

Doprawiamy solą, pieprzem liśćmi laurowymi i tymiankiem, zalewamy biały winem i dodajemy tyle wody, by zakryć zawartość.

Dusimy ok. 30 minut na małym ogniu mieszając od czasu do czasu.

Podajemy gorące np. z chrupiącą bagietką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 14.02.2016 19:50
Pyszności :)
Ada-Gaba 07.02.2016 20:11
świetne danie
ania2610 21.01.2016 13:16
pyszne danie!
anka1988 21.01.2016 12:35
sycące danie!
Wafelek2601 21.01.2016 12:19
To danie musi być pyszne
monikaT83 21.01.2016 10:04
Piękne kolorowe danie,a do tego sycące!
RenataZ-et 21.01.2016 09:13
świetne danie
Łukasz15 20.01.2016 23:57
Smaczne danie
wwwiolka 20.01.2016 22:50
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak