Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Markizy SERCA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 3/4 szk
cukier 1/3 szk
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 125 g
kakao 4 łyżki
mleko 2 łyżki
serek mascarpone 125 g
dżem z owoców leśnych 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Markizy SERCA

Jajko zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać pokrojone zimne masło, mleko oraz utarte jajko. Zagnieść ciasto, a następnie uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 2 - 3 mm i za pomocą foremki wycinać serca. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka i piec w temperaturze 180 stopni przez 8 - 10 minut. Ciastka ostudzić.
Serek mascarpone zmiksować wraz z dżemem. Połowę ciastek wysmarować kremem i przykryć resztą ciastek. Schłodzić i przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 03.12.2016 01:06
Rewelacja :)
Ada-Gaba 01.12.2016 22:07
bardzo apetyczne
asiatok 01.12.2016 11:01
Piękne na prezent dla ukochanego!
Babeczka35 30.11.2016 18:18
Ślicznie wyglądają.
KORAL 30.11.2016 15:24
Pyszne ciasteczka :)
ania2610 30.11.2016 14:08
śliczne są :)
Patrycja33 30.11.2016 13:45
Chetnie bym zjadla takie ciasteczko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak