Markizy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • cukier

  • cukier wanilinowy

  • białko

  • wiórki kokosowe

  • truskawki

  • polewa czekoladowa

  • herbatniki

    2 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z ckurem, dodajemy cukierm, cukier wanilinowy, oraz białka, dodajemy wiórki kokosowe. Taka masa przekladamy herbatniki, wkładamy do lodówki. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy, przekrawamy na pół. Na schłodzone markizy układamy połówkę truskawki, dekorujemy czekoladowa polewa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat