Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwiak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1,5 kg
mąka 60 dag
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwiak

Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mocno odciskamy sok. Wytłoczyny mieszamy z cukrem.
Mąę mieszamy z proszkiem do pieczenia, nastepnie siekamy z margaryną. Dodajey marchewkę. Zagniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na wyłżona papierem do pieczenia blachę o wymiarach (14x32). Wygładzamy wierzch. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 15.04.2011 09:34
Warto wypróbować przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak