Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Marchwiak

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
1,5 kg
mąka
60 dag
cukier
1 szklanka
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
margaryna
250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwiak

Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mocno odciskamy sok. Wytłoczyny mieszamy z cukrem.
Mąę mieszamy z proszkiem do pieczenia, nastepnie siekamy z margaryną. Dodajey marchewkę. Zagniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na wyłżona papierem do pieczenia blachę o wymiarach (14x32). Wygładzamy wierzch. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 15.04.2011 09:34
Warto wypróbować przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak