Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwiaczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 2 szkl
olej 1 szkl
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
sól do smaku
marchew starta 2 szkl
orzechy włoskie 1 szkl
biała czekolada 1 tabliczka
połówki orzechów
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwiaczek

Marchwiaczek, który zawsze wychodzi.
Na blachę około 22x31 cm

1. Marchew zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach.
2. Orzechy pokroić, bądź po prostu połamać w palcach.
3. Zmiksować całe jajka z cukrem.
4. Dodać stopniowo mąkę, olej, sodę, cynamon, proszek i szczyptę soli.
5. Na koniec dodać startą marchew i orzechy. Wymieszać łyżką.
6. Piec około 45 minut w 180 stopniach - sprawdzać patyczkiem.
7. Upieczone ciasto polać białą czekoladą stopioną w kąpieli wodnej i udekorować połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

10.02.2014 16:49
Moje ulubione ciasto!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak