Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy sernik
Kroki postępowania
Białka oddzielamy od żółtek.
Do malaksera przekładamy składniki masy serowej: masło, ser, żółtka, cukier puder. Miksujemy je dokładnie ok 10 minut. Dodajemy przyprawy.
Do dokładnie zmiksowanej masy serowej dodajemy mąkę, proszek oraz budyń. Ponownie miksujemy w celu połączenia składników. W dalszej kolejności do masy dodajemy ubite białka. Na koniec dodajemy przygotowaną marchew. Mieszamy.
Upieczony dokładnie studzimy.
Na zimny wylewamy marchwiowo- pomarańczową galaretkę
DEKORACJA:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Płynną rozprowadzamy cienką warstwą na płaskiej powierzchni. Odstawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu ścinamy ją ostrym nożem tworząc czekoladowe rurki.
Rurkami dekorujemy wierzch torcika.