Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowy pudding jaglany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 4 szt
dynia 2 plastry
mleko 2% 2 szkl
kasza jaglana 1 szkl
orzechy nerkowca 2 łyżki
jogurt gęsty
pyłek pszczeli

Porada

smaczne z dodatkiem cynamonu

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy pudding jaglany

Kaszę gotujemy w mleku. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dynie kroimy na małe kawałki. Gdy kasza wchłonie część płynu wrzucamy do niej warzywa. Całość blendujemy na krem gdy warzywa zmiękną a płynu prawie nie będzie. Dodajemy posiekane orzechy.
Można podać jak na zdjęciu-łyżka jogurtu bałkańskiego + pyłek pszczeli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.10.2014 21:34
:) bardzo fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak