Marchewkowy omlet zapiekany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • mleko

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • marchewka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać po czym zalać wodą i ugotować, wówczas zetrzeć ją na tarce.
Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli.
Dodać do jajek marchewkę, dokładnie wymieszać i przelać masę omletową do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
Przed podaniem polać roztopionym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat