Marchewkowy omlet zapiekany

Marchewkowy omlet zapiekany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • mleko

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • marchewka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Marchewkowy omlet zapiekany

Marchewkę obrać po czym zalać wodą i ugotować, wówczas zetrzeć ją na tarce.
Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli.
Dodać do jajek marchewkę, dokładnie wymieszać i przelać masę omletową do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
Przed podaniem polać roztopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat