Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowy makaron

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
marchewka 5 szt
ser wędzony 10 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 puszka
olej do smazenia
rzeżucha 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowy makaron

Makaron gotujemy al-dente,odcedzamy.Rzeżuchę siekamy a ser ścieramy na tarce o małych oczkach.Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju.Doprawiamy.Warzywa dusimy 25 min.Wlewamy przecier pomidorowy wymieszany z małą ilością wody.Mieszamy i dusimy 5 min.Sosem polewamy jeszcze gorący makaron.Posypujemy serem i rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 09.04.2012 22:43
Zdrowy i smaczny.
Batonik-XXL 04.04.2012 11:57
pycha
Grazyna0211 13.03.2012 14:23
pomysłowe
iknbozka 08.03.2012 12:46
fajne
kamyk 08.03.2012 11:03
fajny pomysł
Małgorzata106 03.02.2012 19:42
pyszne
olkaaa 17.01.2012 07:42
super
Tika4444 12.08.2011 08:12
fajny pomysł
romanrafal
romanrafal 07.08.2011 10:49
fajne
Marzena34 23.06.2011 13:59
ale świetny pomysł
AgaS10 12.06.2011 20:00
super:)
Dorota59 12.06.2011 18:38
fajniutkie
Krystyna32 12.06.2011 13:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak