Marchewkowo-kiełkowa surówka

Marchewkowo-kiełkowa surówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 średniej wielkości sztuki
  • cukier,pieprz,sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

  • żurawina

  • ser żółty

    4 (tarty)
  • kiełki rzodkiewki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew trzemy na tarce o drobnych oczkach. Do miski wkładamy przygotowaną marchew, ser, żurawinę, kiełki. Całość skrapiamy cytrynowym sokiem. Surówkę polewamy oliwą z oliwek, oprószamy przyprawami i delikatnie mieszamy.


Jak wszystkie surówki podajemy zaraz po przygotowaniu. Jest ona znakomitym dodatkiem do dań mięsnych.
Uwielbiam to pomarańczowe warzywo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

20.01.2014 23:00
Warto taką robić.

EmciaPichci

24.12.2013 09:41
samo zdrowie :)

Anna169Hosz

23.09.2013 14:26
W kolorach jesieni.

Jastinka

22.09.2013 18:20
smakowita i kolorowa surówka

mufinka79

22.09.2013 10:19
Uwielbiam takie surówki, też podobną robię:) Pyszota!

joanna30

22.09.2013 10:01
Samo zdrowie :)

w mojej kuchni

22.09.2013 09:36
dla mnie do podjadania dobra

lara

22.09.2013 09:07
ciekawy pomysł

Magula

22.09.2013 08:44
fajnie wygląda ta surówka

Konczi

22.09.2013 07:10
ta kompozycja jest idealna dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat