Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1,5 szklanki -
mąka kukurydziana
1 szkl -
proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki -
jajko
1 szt -
masło
2 łyżki -
puree
0,5 szklanki ( z marchewki) -
woda gorąca
1 szklanka
pozostałe składniki
-
borówka amerykańska
2 szkl -
śmietana
-
cukier
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Marchewkowo-kukurydziane pierogi z borówkami
Kroki postępowania




Partiami wrzucać do wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Wyjmować łyżką cedzakową, ułożyć na talerze i podawać ze śmietaną ubitą z cukrem.
Komentarze (0)