Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Marchewkowo-kokosowe gofry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
olej kokosowy 0,5 szklanki
puree 150 ml (z marchewki)
mąka tortowa 2 szklanki
mąka 2/3 szklanki ( kokosowa)
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda gazowana 200 ml
mleko kokosowe 200 ml
mleko 1 szkl
marchewka 0,5 szkl ( starta)
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo-kokosowe gofry

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
2
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Żółtka z cukrem i cukrem z wanilią zmiksować, wymieszać z płynnymi składnikami.
Krok 2 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
3
Następnie dodać pure z marchewki, zamieszać i połączyć z suchymi składnikami.
Krok 3 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
4
Do ciasta dodać startą na tarce o średnich oczkach marchewkę i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
Krok 4 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak