Marchewkowo-kokosowe gofry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier puder

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • olej kokosowy

    0,5 szklanki
  • puree

    150 ml (z marchewki)
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • mąka

    2/3 szklanki ( kokosowa)
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • woda gazowana

    200 ml
  • mleko kokosowe

    200 ml
  • mleko

    1 szkl
  • marchewka

    0,5 szkl ( starta)
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Żółtka z cukrem i cukrem z wanilią zmiksować, wymieszać z płynnymi składnikami.
Krok 3 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
Następnie dodać pure z marchewki, zamieszać i połączyć z suchymi składnikami.
Krok 4 - Marchewkowo-kokosowe gofry  foto
Do ciasta dodać startą na tarce o średnich oczkach marchewkę i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat