Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowo-jabłkowa jaglanka z orzechami laskowymi

5.0
(37)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Coraz więcej osób sięga po śniadanie na słodko w postaci jaglanki czy owsianki. To stosunkowo szybkie w przygotowaniu dania, które na długi czas zaspokoją głód! Koniecznie wypróbujcie przepis na marchewkowo-jabłkową jaglankę z orzechami laskowymi, która zachwyci Was wspaniałym smakiem.

Składniki:

Składniki:

kasza jaglana 4 łyżki
mleko bez laktozy 2 szklanki
marchewki 2 sztuki
masło 1 łyżka
jabłka prażone 2 łyżki
prażone orzechy laskowe 1/2 szklanki
mięta do dekoracji
Przyprawa do owsianki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo-jabłkowa jaglanka z orzechami laskowymi

Sposób przygotowania:

1. Pokrojoną, ugotowaną na parze marchewkę miksujemy na purée z masłem.

2. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, aż nie będzie mętna.  

3. Mleko gotujemy, dodajemy kaszę jaglaną, Przyprawę do owsianki Prymat i gotujemy, aż kasza zgęstnieje, cały czas mieszając. 

4. Następnie do kaszy dodajemy marchewkę, jabłka mieszamy.

5. Tak przygotowaną jaglankę przekładamy do słoiczków, posypujemy orzechami laskowymi i dekorujemy listkami mięty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak