Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka kg 2
cebula szt 3
marchew szt 5
pietruszka szt 2
przecier pomidorowy słoiczek 200g 1
keczup pikantny łyzki 4
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe skrzydełka

Skrzydełka dzielimy na trzy części, lotki odrzucamy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Po ugotowaniu osuszamy na cedzaku. Obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju aby skórka była chrupiąca.
Marchew i pietruszke ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w talarki. Warzywa dusimy w rondlu, gdy będą miękkie dodajemy pół szklanki oleju, przecier pomidorowy i keczup, doprawiamy papryką słodką i ostrą. W naczyniu żaroodpornym przekładamy warstwy warzywa-skrzydełka. Zapiekamy w piekarniku 45min w 200C. Doskonale smakują na ciepło i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 08.09.2013 11:00
bardzo fajny przepis
Jusiaa 08.09.2013 09:27
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak