marchewkowe rogaliki

marchewkowe rogaliki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • margaryna

    50 dag
  • marchewki

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • marmolada

    30 (różana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. margarynę siekamy z mąka. Wsypujemy proszek i mieszamy z marchewka. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty, przekrawamy po przekatnej. na trójkąty nakładamy po porcji marmolady i formujemy rogaliki. pieczemy ok godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 01.12.2011 19:51
fajny i szybki ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat