Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe racuszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
mleko 300 ml
jogurt grecki 15 dag
drożdże suche 1 łyżeczka
marchewka 1 sztuka
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka
cukier brązowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
cynamon Prymat szczypta
olej do smażenia
bita śmietana do polania
pomarańcza do dekoracji
polewa toffi do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe racuszki

Kroki postępowania

1
Do miski wbijamy jajka, miksujemy z cukrem trzcinowym, następnie dodajemy jogurt nie przerywając miksowania, wlewamy mleko wsypujemy suche drożdże
Krok 1 - Marchewkowe racuszki foto
2
oraz startą na drobnych oczkach surową marchewkę, dodajemy szczyptę soli oraz cynamon, całość mieszamy. Odstawiamy na 20 minut.
Krok 2 - Marchewkowe racuszki foto
3
Patelnię natłuszczamy olejem, wlewamy porcję ciasta i smażymy partiami rumiane racuszki. Podajemy ciepłe z bitą śmietaną oraz cząstkami pomarańczy i sosem toffi. Do tego obowiązkowo filiżanka dobrej herbaty.
Krok 3 - Marchewkowe racuszki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 14.07.2016 06:41
Bardzo ciekawe
ilka01 09.05.2016 13:11
pyszności .. :.)
Ewa Wojtaszko 09.05.2016 11:06
idealny deser albo śniadanie
Alex_M 09.05.2016 10:05
pyszne racuszki :)
bietka 09.05.2016 09:15
pięknie się prezentują :)
pestka 09.05.2016 06:38
smaczne śniadanie
norweska20 08.05.2016 23:25
smakowita propozycja
olkaaa 08.05.2016 22:07
kusząca propozycja
mirosława4 08.05.2016 22:04
pięknie podane :)
krokus 08.05.2016 21:53
Pięknie podane, aż chce się je jeść
wyattearp 08.05.2016 20:35
rewelacyjne
Wiktoria29 08.05.2016 20:06
robię takie ale nie na drożdżach tylko na proszku do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak