Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka ugotowana
20 dag -
mąka pszenna
30 dag -
budyń śmietankowy
1 łyżka -
jajko
2 szt -
cukier
2 łyżki -
cukier waniliowy
1 łyżeczka -
maślanka
1 szklanka -
Soda oczyszczona Prymat
0,5 łyżeczki -
proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki -
sól
0,5 łyżeczki -
skórka z pomarańczy
1,5-2 łyżeczki -
jabłka
2-3 szt -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Marchewkowe racuchy z nutką pomarańczy
Kroki postępowania






Komentarze (3)