Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mleko

    200 ml
  • woda

    150 ml
  • sok pomidorowy

    50 ml
  • puree

    0,5 szklanki ( z marchewki)
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól

    0,5 łyżeczki

Farsz

  • ziemniaki ugotowane

    40 dag
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • ser biały

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku

Dodatkowo

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Jajka ubić z solą, wlać wodę, mleko, sok pomidorowy, olej, dodać pure z marchewki i mąkę.
Krok 2 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Wszystko razem dokładnie zmiksować, odłożyć na pół godziny.
Krok 3 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Farsz
Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Do miski włożyć przeciśnięte przez praskę ziemniaki i ser.
Krok 4 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Dodać startą na tarce o dużych otworach marchewkę, podsmażoną cebulę i majeranek.
Krok 5 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 6 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować farszem.
Krok 7 - Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami  foto
Zwinąć w ruloniki, obtoczyć w bułce tartej i ze wszystkich stron lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat