Marchewkowe frytki z piekarnika.

Marchewkowe frytki z piekarnika.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    dowolna ilość
  • olej

  • zioła prowansalskie

  • czubrica zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Marchewki obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w słupki,tak jak frytki.
2.Pokrojone marchewki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.Następnie skrapiamy olejem lub oliwą ( niewielką ilością ) i oprószamy ziołami.
3.Tak przygotowane frytki pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut.
Czubrycy możemy użyć zielonej lub białej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

02.02.2016 21:40
Dziękuję:)

gusia1000

01.02.2016 22:57
Fajne takie.

marenka

01.02.2016 17:36
pyszne i zdrowe

Babeczka35

01.02.2016 14:46
Dziękuję i polecam zrobić.:)

JulkaTomeczek

01.02.2016 12:32
Ciekawa propozycja jeszcze takich nie jadłam

anka1988

01.02.2016 11:45
pyszne, zdrowe frytki marchewkowe.

Edith85

01.02.2016 10:36
takie fryteczki to ja chętnie zjem

gosia56

01.02.2016 10:23
Pyszniutkie takie frytki

Róża1

01.02.2016 10:16
podziwiam fajny przepis :-)

IZABELA29

01.02.2016 09:44
cos dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat