Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa zupa krem z mleczkiem kokosowym i pełnoziarnistym makaronem naleśnikowym
Marchewki obrać oraz pokroić w kawałki.
Umieścić w garnku wraz z imbirem i pastą curry.
Bulionem zalewamy marchew z przyprawami w garnku* i gotujemy do momentu aż marchewki będą miękkie.
Zestawiamy z ognia i miksujemy blenderem.
Dodajemy mleczko kokosowe.
Wstawiamy do ponownego podgrzania kremu.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanie "makaronu" naleśnikowego:
Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania ciasta naleśnikowego o konsystencji gęstej śmietany.**
Odstawiamy na 15-20 minut.
Po tym czasie smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni skropionej oliwą z oliwek do momentu zrumienienia ciasta.
Po usmażeniu pokroić w cienkie paski i udekorować zupę.