Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa szarlotka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 1/5 szklanki
tarte migdały 3 łyżki
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
olej rzepakowy 3/4 szklanki
starta marchewka 2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
jabłka antonówka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa szarlotka

Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodajemy do niej olej dokładnie łącząc składniki.

Wsypujemy mąkę wymieszaną z, orzechami, proszkiem, sodą i cynamonem, dokładnie mieszamy.

Dodajemy startą marchewkę.

Po dokładnym wymieszaniu przelewamy do formy o średnicy ok.26 cm.

Na wierzchu układamy obrane i pokrojone w plasterki jabłka.

Całość pieczemy około 45 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak