Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa patelnia ryżowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
ryż brązowy 1 woreczek
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa patelnia ryżowa

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy cebule pieczarki i marchewkę. Doprawiamy pieprzem i sola pod koniec smażenia. Podlewamy bulionem i dodajmy ryż. Mieszamy. Doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem lub przyprawa uniwersalną. Pod koniec dodajemy posiekany szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.06.2013 09:14
bardzo apetyczne
idealme 02.06.2013 08:17
musi być pyszne!
aisza1 02.06.2013 07:50
na pewno taki obiad sobie zrobię
iwa643 02.06.2013 07:13
smaczny szybki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak