Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa marmoladka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
pomarańcza 1 szt.
cytryna 1/2 szt
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa marmoladka

Wykonanie:
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, zalać wrzątkiem, zagotować i odcedzić. Cukier rozpuścić w odrobinie wody, dodać sok z cytryny i drobno starta skórkę z pomarańcza. Następnie dodać marchewkę i smażyć bardzo powoli do zgęstnienia. Po usmażeni zmiksować. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 04.09.2016 16:16
ale super!! zapisuję do ulubionych.
IKrakowianka 03.09.2016 20:14
super pomysł!
Mama niejadka 03.09.2016 20:11
Takiej jeszcze nie jadłam :)
benka 03.09.2016 17:50
Piękny kolorek
trufelek 03.09.2016 15:23
Ale fajna :)
Wafelek2601 03.09.2016 13:56
Musi super smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak