Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewki w glazurze

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 10 srednich
miód płynny 2 łyżki
sól i pieprz
masło 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewki w glazurze

Marchew glazurowana w miodzie powinna przypaść do gustu każdemu kto nie lubi marchewki. Świetna jako przekąska ale i także jako dodatek do mięs. Przyrządza się błyskawicznie a smakuje obłędnie.

Przygotowanie:

Marchewkę obrać, umyć i pokroić na większe słupki.
W garnku zagotować wodę, osolić. Wrzucić do garnka marchewki i gotować aż zmiękną.
Następnie odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić marchewki.
Doprawić solą i pieprzem i wlać miód. Wymieszać aby marchewki dokładnie się nim pokryły.
Smażyć do chwili aż marchewki się zeszklą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.10.2016 16:39
smaczny dodatek do obiadu
Ola1young 04.10.2016 15:33
ciekawe marcheweczki :)
Małgorzata92 04.10.2016 15:08
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak