Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewki glazurowane z miodem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 4 sztuka
sól do smaku
masło 2 łyżka
miód 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewki glazurowane z miodem

Kroki postępowania

1
Myjemy i obieramy marchew, a następnie gotujemy kilka minut w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Następnie odcedzamy i płuczemy zimną wodą, a później kroimy.
Krok 1 - Marchewki glazurowane z miodem foto
2
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy marchewki, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie polewamy miodem i mieszamy. Smażymy marchewki, aż się zeszklą.
Krok 2 - Marchewki glazurowane z miodem foto
3
Podajemy jako dodatek do mięs zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!
Krok 3 - Marchewki glazurowane z miodem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 15.09.2012 13:24
ciekawy pomysł
K&J 05.09.2012 21:24
świetna przekąska
treonina 05.09.2012 16:33
nigdy nie próbowałam marchewek z miodem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak