Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem na gęsto

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kiedyś trauma dzieciństwa. Po latach coraz częściej sięgamy po ten smaczny dodatek do dań głównych.

Składniki:

marchew 500 gramów
masło 82% 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżki
groszek konserwowy 150 gramów
estragon 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem na gęsto

Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym maśle przez kilka minut, następnie dodajemy mąkę, chwilę smażymy cały czas mieszając. Zalewamy wrzątkiem, dusimy pod przykryciem przez kwadrans.
Następnie dodajemy groszek wraz z zalewą, estragon.
Gotujemy przez kwadrans, od czasu do czasu mieszając.
Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak