Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem na ciepło

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
groszek konserwowy 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem na ciepło

Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wkłądamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Kiedy marchewka będzie już miękka, dodajemy odsączony z zalewy groszek i dusimy chwilę, dodając kostkę rosołową. Następnie na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dobrze wymieszaną zasmażkę dodajemy do marchewki. Troszkę dusimy i podajemy z ziemniakami i kotletem. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 21.02.2013 17:54
bardzo lubię,szczególnie do mielonego
Ewelina47 09.01.2013 22:14
osobiści uwielbiam
Iwusia 08.01.2013 23:29
super :)
mic 17.11.2012 20:34
lubie zjesc do obiadu
Andysz 14.11.2012 19:10
pyszna potrawka do obiadu;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak