Marchewka z fasolką szparagową

Marchewka z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Marchewka gotowana z fasolką szparagową zagęszczona odrobiną mąki to pyszny dodatek do dania z mięsem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    0.5 kg
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • masło 82%

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    0.5 łyżeczki
  • sól

    4 szczypty
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Obraną marchewkę pokroić w kostkę, zalać wodą tak żeby się zanurzyła, przykryć i gotować do miękkości. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałeczki. Do miękkiej marchewki dodać surowe masło, wymieszać. Następnie dodać fasolkę, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

IKrakowianka
Marchewkę z fasolką podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

13.12.2018 23:50
Fajny smakowity dodatek do obiadu. Często przygotowuję marchewkę z groszkiem zielonym,muszę wypróbować z fasolką.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat