Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z fasolką szparagową

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Marchewka gotowana z fasolką szparagową zagęszczona odrobiną mąki to pyszny dodatek do dania z mięsem.

Składniki:

marchewka 0.5 kg
fasolka szparagowa 30 dag
masło 82% 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sok z cytryny 0.5 łyżeczki
sól 4 szczypty
pieprz 1 szczypta

Porada

Marchewkę z fasolką podawać na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z fasolką szparagową

Obraną marchewkę pokroić w kostkę, zalać wodą tak żeby się zanurzyła, przykryć i gotować do miękkości. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałeczki. Do miękkiej marchewki dodać surowe masło, wymieszać. Następnie dodać fasolkę, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.12.2018 23:50
Fajny smakowity dodatek do obiadu. Często przygotowuję marchewkę z groszkiem zielonym,muszę wypróbować z fasolką.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak