Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z curry na ciepło

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 7 szt
cebula biała 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szkl
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z curry na ciepło

Marchewki najlepiej takie małe cienkie obieramy i kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę i curry chwilę smażymy .
Następnie dodajemy marchewkę wlewamy bulion mieszamy nakrywamy patelnię i chwilę dusimy.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Podajemy na ciepło.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.09.2014 10:37
super pomysł !!!!!!!
IwonaDD 10.09.2014 12:58
pyszne połączenie smaków! podoba mi się!
gosia56 10.09.2014 12:32
Bardzo dziękuję za miłe komentarze a tak podana marchewka jest naprawdę pyszna polecam ,prosto i szybko.
Anna169Hosz 10.09.2014 08:43
Podoba mi się sposób doprawienia, muszę sama taka zrobić.
fotoviderek 09.09.2014 23:55
Pyszne jedzonko :)
gusia1000 09.09.2014 23:39
Dobre jedzenie.
RenataZ-et 09.09.2014 22:08
super dodatek do obiadu
asiczekz 09.09.2014 22:03
jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda to ja się piszę :)
Barbara/zuza22_85 09.09.2014 21:30
musze zrobić taką
kasiaw 09.09.2014 21:23
bardzo lubię marchewkę na ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak