Marchewka smażona z ananasem

Marchewka smażona z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    80 dag
  • ananas z puszki

    6 plastrów
  • masło

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • imbir świeży

    1 kawałek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marchewka smażona z ananasem

Obraną marchewkę pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do wrzątku i gotować 2 minut, odcedzić. Plastry ananasa wyjąć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć starty na tarce imbir, dodać marchewkę i smażyć 5-7 minut, cały czas mieszając. Wlać 2 łyżki gorącej wody, sos sojowy, dodać ananasa i smażyć jeszcze 5-6 minut. Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat, posypać natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Adamorek 02.09.2011 18:56
imbir to świetna sprawa
jolita 27.05.2011 14:03
fajne
iza15 13.05.2011 23:24
ciekawe połączenie
iza15 13.05.2011 23:24
ciekawe połączenie
jasiek 03.02.2011 00:00
super
szajba2 21.01.2011 19:00
nieciekawe połączenie
Anna169Hosz 22.10.2010 20:33
Ciekawy przepsi- z opisu wyglada, że powinno dobrze smakować...takie chińskie smaki:)
julci3k1 11.07.2010 13:57
marchewka z ananasem hmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat