Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka po marokańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

marchewki 800 g
sól

sos

oliwa 0,5 szklanki
ocet winny 5-6 łyżek
ząbki czosnku 4
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
pieprz 0,5 łyżeczki
natka kolendry 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka po marokańsku

Sos- obrany zosnek posiekaj,utrzyj z solą i pieprzem.Wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu,przykryj i wstaw do lodóki.
Marchewkę pokrój na kawałki wrzuć we wrzątek osolony,ugotuj na półtwardo.Przełóż do salaterki,polej sosem,wymieszaj i wstaw na 1 h do lodówki.Podawaj do kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak